καλώς ήρθατε…

O Καρδιοχειρούργος Δρ. Νίκος Μπουμπούλης και η ομάδα του, σας προσκαλούν να πληροφορηθείτε γύρω από τις διάφορες παθήσεις και την θεραπεία τους που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Καρδιοχειρουργική και να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις !

Δρ. Νικόλαος Μπουμπούλης

αντιμετωπίζω κάθε ασθενή σαν να είναι μέλος της οικογένειάς μου
Καρδιοχειρουργός Δρ. Νικόλαος Μπουμπούλης

Σήμερα εργάζομαι ως Καρδιοχειρουργός, Αναπληρωτής Διευθυντής της Β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως Επιμελητής Καρδιοχειρουργός στο Νοσοκομείo Freeman Hospital (Newcastle upon Tyne) της Μεγάλης Βρετανίας. Το Freeman Hospital είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Μεγάλη Βρετανία και εκεί εκτελείται όλο το φάσμα της Καρδιο-θωρακο-αγγειοχειρουργικής. Πέρα από την τρέχουσα Καρδιοχειρουργική υπάρχουν εξειδικευμένα τμήματα για μεταμοσχεύσεις καρδιάς - πνευμόνων, αντιμετώπισης συγγενών ανωμαλιών στα παιδιά, χειρουργικής αρρυθμιών. Πέρα από την πλήρη εκπαίδευσή μου στο Freeman Hospital και τις εξειδικεύσεις σε κέντρα του εξωτερικού κατά διάφορα χρονικά διαστήματα, η μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία μου στη Β΄Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, που αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, μου έδωσαν την δυνατότητα να διεξάγω μια μεγάλη ποικιλία καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και να έχω συσσωρεύσει εμπειρία χρήσιμη για τη λήψη των σωστών αποφάσεων και εκτέλεση επεμβάσεων σε περιστατικά που συνεχώς παρουσιάζονται πιο δύσκολα και επιπεπλεγμένα.

Δρ. Νικόλαος Μπουμπούλης Καρδιοχειρουργός

Παθήσεις - Επεμβάσεις

  • Τι είναι η αορτοστεφανιαία παράκαμψη ή Bypass

    αορτοστεφανιαία παράκαμψη ή Bypass αορτοστεφανιαία παράκαμψη ή Bypass

    Στεφανιαία νόσος καλείται η πάθηση κατά την οποίαν δημιουργούνται στενώσεις στις στεφανιαίες αρτηρίες. Οι στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς είναι: ο πρόσθιος κατιών κλάδος και η περισπωμένη αρτηρία, που εκφύονται από ένα κοινό κλάδο που ονομάζεται στέλεχος και βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της καρδιάς και τη δεξιά στεφανιαία αρτηρία που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της καρδιάς.

    Η εγχειρητική τεχνική παράκαμψης των στενώσεων των στεφανιαίων αρτηριών ονομάζεται αορτοστεφανιαία παρακάμψη. Η παράκαμψη γίνεται με αρτηριακά ή φλεβικά μοσχεύματα, που συρράπτονται στην στεφανιαία αρτηρία μετά την στένωση. Τα διάφορα σημεία του σώματος από τα οποία λαμβάνομε τα αγγεία - μοσχεύματα φαίνονται στην φωτογραφία.

    Στεφανιαία Νόσος
  • Βαλβιδοπάθειες

    Ανατομία της καρδιάς

    Ανατομία της καρδιάς

    Στην καρδιά υπάρχουν τέσσερις κοιλότητες και τέσσερις βαλβίδες: η τριγλώχινα, η πνευμονική. η μιτροειδής και η αορτική.Το μεγαλύτερο βάρος από πλευράς πιέσεων δέχονται οι βαλβίδες που βρίσκονται στο αριστερό μέρος της καρδιάς (μιτροειδής και αορτική) και για το λόγο αυτό οι βαλβίδες αυτές παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα στην λειτουργία τους που διακρίνονται σε στένωση ή ανεπάρκεια.

    Στένωση μιας βαλβίδας σημαίνει ότι η βαλβίδα αυτή δεν μπορεί να ανοίξει πλήρως. Αντιθέτως, στην ανεπάρκεια η βαλβίδα δεν μπορεί να κλείσει υδατοστεγώς. Κατά τη διάρκεια κάθε κτύπου της καρδιάς και οι δύο κόλποι πρώτα προωθούν το αίμα στις κοιλίες. Μετά οι δύο κοιλίες προωθούν το αίμα έξω από την καρδιά στις αρτηρίες. Οι βαλβίδες που υπάρχουν μεταξύ κόλπων και κοιλιών επιτρέπουν τη ροή μόνο προς μια κατεύθυνση, καθώς και οι βαλβίδες μεταξύ των κοιλιών και των μεγάλων αρτηριών.

    Βαλβιδοπάθειες
  • Ανευρύσματα

    Ανευρύσματα Αορτής

    Ανευρύσματα Αορτής Ταξινόμηση Ανευρυσμάτων

    Η αορτή είναι η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος μας, ξεκινά από την αριστερή κοιλία της καρδιάς και μεταφέρει με τους διαφόρους κλάδους της το αίμα σε όλο το σώμα μας. Η προς τα εμπρός ροή του αίματος επιτυγχάνεται με τη συστολή της καρδιάς και την παρεμβολή της αορτικής βαλβίδας (μιας κατεύθυνσης βαλβίδα) μεταξύ αριστερής κοιλίας και αορτής.

    Ταξινόμηση Ανευρυσμάτων Οι διαχωρισμοί ταξινομούνται κατά DeBakey σε τύπο: Ι, II, ΙΙΙ και κατά Stanford σε τύπου Α και τύπου Β. Τύπος Α περιλαμβάνει την ανιούσα αορτή (τύποι DeBakey I και II). Τύπου Β δεν συμπεριλαμβάνει την ανιούσα αορτή (DeBakey τύπου III). Οι διαχωρισμοί τύπου Ι και II πρέπει να χειρουργούνται αμέσως. Ο τύπος III μπορεί, στην πλειονότητα τους, να αντιμετωπιστεί φαρμακευτικά. Οξύς διαχωρισμός καλείται ο διαχωρισμός όταν η διάγνωση γίνεται μέσα σε 14 ημέρες από την έναρξη. Όταν η διάγνωση γίνεται σε διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών τότε ονομάζεται χρόνιος διαχωρισμός.

    Ανευρύσματα Αορτής

Nέες εξελίξεις στην Kαρδιοχειρουργική

  • Πρόσφατες Εξελίξεις στη Διακαθετήρα Αντικατάσταση Μιτροειδούς Βαλβίδας

    Transcatheter Mitral Valve Replacement, TMVR

    Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας

    Η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας (ΑΜΒ) συνιστά πάθηση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς κατά την οποία η βαλβίδα αποτυγχάνει να κλείσει στεγανά κατά την συστολή της καρδιάς, επιτρέποντας στο αίμα να παλινδρομεί, δηλαδή να ρέει προς τα πίσω (από την αριστερά κοιλία προς τον αριστερό κόλπο).

    Με την πάροδο του χρόνου αυτό οδηγεί σε μείωση της καρδιακής λειτουργίας και τελικά σε καρδιακή ανεπάρκεια. Παρά το γεγονός ότι η χειρουργική επέμβαση αποτελεί τη θεραπεία εκλογής για τη σοβαρή ΑΜΒ, αυτή αναβάλλεται σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών λόγω υψηλού χειρουργικού κινδύνου (προχωρημένη ηλικία, συνοδά νοσήματα, δυσλειτουργία αριστεράς κοιλίας). Ασθενείς ηλικίας ≥80 ετών αντιμετωπίζονται χειρουργικά σε ποσοστό μόλις 15% σε αντίθεση με το 60% των ασθενών ηλικίας ≤70 ετών.

    Διακαθετήρα Αντικατάσταση Μιτροειδούς Βαλβίδας
  • Πρόσφατες Εξελίξεις στη Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας

    TRANSCATHETER AORTIC VALVE IMPLANTATION, TAVI

    Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας

    Η στένωση της αορτικής βαλβίδας είναι η πιο συχνή βαλβιδική νόσος των ενηλίκων. Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, περίπου το 33% των ασθενών ηλικίας μεγαλύτερης των 75 ετών με σοβαρή συμπτωματική στένωση δεν υποβάλλονται σε χειρουργική αντικατάσταση της βαλβίδας. παρά το ότι αυτό αποτελεί την μόνη σωστή θεραπεία.

    Προφανώς ο λόγος που η χειρουργική επέμβαση δεν πραγματοποιείται είναι ο υψηλός ή απαγορευτικός χειρουργικός κίνδυνος για μία τέτοια επέμβαση, λόγω των σημαντικών συνυπαρχόντων προβλημάτων υγείας που συχνά συνοδεύουν ασθενείς προχωρημένης ηλικίας (όπως νεφρική ανεπάρκεια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, καρκίνος). Το γεγονός αυτό οδήγησε στην επινόηση νέων διαδερμικών μεθόδων και τεχνικών που να επιτρέπουν την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας χωρίς την διενέργεια χειρουργικής στερνοτομής.

    Διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας
  • Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της μιτροειδούς βαλβίδας

    Επέμβαση μέσω πολύ μικρής χειρουργικής τομής

    Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της μιτροειδούς βαλβίδας Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της μιτροειδούς βαλβίδας

    Το αίμα που προέρχεται από τους πνεύμονες εισέρχεται στον αριστερό κόλπο της καρδιάς και περνά στην αριστερή κοιλία. Η μιτροειδής βαλβίδα, που βρίσκεται μεταξύ των δύο κοιλοτήτων, εξασφαλίζει το αίμα να κινείται προς τα εμπρός. Όταν η μιτροειδής βαλβίδα έχει σκληρυνθεί (ασβεστοποιημένη), εμποδίζει το αίμα να κινηθεί προς τα εμπρός. Όταν η μιτροειδής βαλβίδα είναι πολύ χαλαρή, ανεπαρκεί, το αίμα τείνει να ρέει προς τα πίσω.

    Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της μιτροειδούς βαλβίδας γίνεται μέσω πολύ μικρότερης χειρουργικής τομής σε σχέση με τις μεγάλες τομές που συνήθως εκτελούνται σε επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς. Η επέμβαση γίνεται κατόπιν γενικής αναισθησίας.

    Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της μιτροειδούς βαλβίδας
  • Επιδιόρθωση Αορτικής Βαλβίδας

    Για ασθενείς με ανεπάρκεια της αορτικής βαλβίδας

    Επιδιόρθωση Αορτικής Βαλβίδας Επιδιόρθωση Αορτικής Βαλβίδας

    Η επιδιόρθωση της αορτικής βαλβίδας εφαρμόζεται σχεδόν αποκλειστικά σε ασθενείς με ανεπάρκεια της αορτικής βαλβίδας, χωρίς τενωτικές βλάβες. Οι ασθενείς που θεωρούνται υποψήφιοι για επιδιόρθωση είναι γενικά νέοι που επιθυμούν να αποφύγουν την αντιπηκτική αγωγή και αναμένεται να ζήσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια ικανοποιητικής λειτουργίας μιας ιστικής βαλβίδας.

    Για να εκτελεστεί αυτή η τεχνική, πρέπει οι γλωχίνες να είναι λεπτές και εύκαμπτες χωρίς ασβεστώσεις. Η απόφαση για την επιδιόρθωση της αορτικής βαλβίδας πρέπει πάντα να ζυγίζει τον κίνδυνο αποτυχίας της επιδιόρθωσης σε σχέση με το όφελος της αποφυγής της αντιπηκτικής αγωγής από το στόμα.

    Επιδιόρθωση Αορτικής Βαλβίδας
  • Αντικατάσταση Ρίζας Ανιούσης Αορτής με Διατήρηση της Βαλβίδας

    Επιδιόρθωση του ανευρύσματος και διατήρηση της αορτικής βαλβίδας του ασθενή

    Αντικατάσταση Ρίζας Ανιούσης Αορτής με Διατήρηση της Βαλβίδας

    Η αορτική ρίζα είναι το τμήμα της αορτής που είναι συνδεδεμένο με την καρδιά. Η αορτική ρίζα περιλαμβάνει το δακτύλιο (σκληρός, ινώδης δακτύλιος), τις γλωχίνες της αορτικής βαλβίδας και τα στόμια των στεφανιαίων αρτηριών. Ανεύρυσμα είναι μια ανώμαλη διόγκωση στο τοίχωμα ενός αιμοφόρου αγγείου.

    Σε μερικούς ασθενείς, ένα ανεύρυσμα μπορεί να συμβεί στην περιοχή της αορτικής ρίζας προκαλώντας την διάταση της αορτής και ανεπάρκεια της αορτικής βαλβίδας. Χωρίς αντιμετώπιση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή που ονομάζεται διαχωριστικό ανεύρυσμα.

    Αντικατάσταση Ρίζας Ανιούσης Αορτής με Διατήρηση της Βαλβίδας

Μαρτυρίες Ασθενών

  • Ανεπάρκεια Μιτροειδούς βαλβίδας - Πλαστική

    Ασθενής Χριστίνα

    Eiμαι η Χριστίνα Κο. Από την Πάτρα. Από μικρή γνώριζα την ύπαρξη κάποιου φυσήματος στην καρδιά μου, το οποίο τότε δεν μου δημιουργούσε κανένα πρόβλημα. Με το πέρασμα των χρόνων διεπιστώθη ότι δεν ήταν και τόσο αθώο φύσημα, αλλά ήταν πρόπτωση και αzνεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Μετά τα 55 χρόνια μου άρχισαν και τα πρώτα συμπτώματα που με οδηγούσαν συχνά στον καρδιολόγο μου. Άρχισε να μεγαλώνει ο αριστερός κόλπος και τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν, όπως δύσπνοια κατά την κόπωση που με ενοχλούσε όλο και περισσότερο, έντονο αίσθημα παλμών, ταχυαρρυθμίες και λοιπά. Ο καρδιολόγος μου, μου συνέστησε να επισκεφθώ καρδιοχειρουργό, γιαzτί έπρεπε να χειρουργηθεί η βαλβίδα μου έγκαιρα, πριν επιδεινωθεί η κατάστασή μου και εξελιχθεί σε καρδιακή ανεπάρκεια με τα επακόλουθα της.

    Άρχισα να ψάχνω για έναν καλό καρδιοχειρουργό. Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσης της βαλβίδας χωρίς να είναι απαραίτητη η αντικατάστασή της. Έτσι έμαθα ότι υπάρχει στο θεραπευτήριο "ΥΓΕΙΑ" μια πολύ καλή καρδιοχειρουργική ομάδα με πολύ άξιους επιστήμονες και άριστα αποτελέσματα.

    Διαβάστε Περισσότερα
  • Στεφανιαία νόσος και καρδιακή ανεπάρκεια – αορτοστεφανιαία παράκαμψη

    Ασθενής Νίκος

    Ονομάζομαι Νίκος Κλειδ. και είμαι 65 ετών. (τα πλήρη στοιχεία μου βρίσκονται στο αρχείο του γιατρού). Τον Ιούλιο του 2010 διαγνώσθηκα με στεφανιαία νόσο, μετά από καρδιολογικές εξετάσεις (τεστ κοπώσεως-υπερηχογράφημα καρδιάς-σπινθηρογράφημα-στεφανιογραφία) και ενημερώθηκα ότι έπρεπε άμεσα να προχωρήσω σε χειρουργική επέμβαση (by pass).

    Τα συμπτώματα που με οδήγησαν στον καρδιολόγο ήταν: πρήξιμο στους αστραγάλους-πόνος ή βάρος στο στήθος μετά από σωματική δραστηριότητα-κούραση και αίσθημα αδυναμίας. Απευθύνθηκα στον κύριο Νίκο Μπουμπούλη, προσκομίζοντας και όλες μου τις εξετάσεις. Μου ζήτησε να υποβληθώ και σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς και αφού μελέτησε τις εξετάσεις μου, συζήτησε μαζί μου εξηγώντας μου την δυσκολία και την επικινδυνότητα του χειρουργείου, λόγω και της υπάρχουσας ήδη καρδιακής ανεπάρκειας (χαμηλό κλάσμα εξώθησης) έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στις γνώσεις του όσο και στο πρόσωπο του δέχθηκα να χειρουργηθώ.

    Διαβάστε Περισσότερα
  • Συγγενής καρδιοπάθεια και στεφανιαία νόσος - Σύγκλειση μεσοκολπικής επικοινωνίας και αορτοστεφανιαία παράκαμψη

    Ασθενής Δημήτριος

    Ονομάζομαι Ζήσης Δημήτριος. Είμαι 77 ετών. Είμαι συνταξιούχος οικοδόμος. Είχα εκ γενετής καρδιακό πρόβλημα το οποίο ανακάλυψα όταν κλήθηκα να παρουσιαστώ στον στρατό. Το πρόβλημα που εντόπισαν οι γιατροί ήταν τρύπα στην καρδιά. Έκτοτε επισκέφτηκα αρκετούς καρδιολόγους. Με τα μέσα της εποχής δεν μπόρεσα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα ούτε να κάνω επέμβαση σύμφωνα με τις γνώμες των γιατρών.Περίπου μετά τα εβδομήντα άρχισα να νιώθω προβλήματα στην καρδιά μου, δηλαδή κούραση, δύσπνοια, δυσφορία και προβλήματα στους πνεύμονες.

    Μετά από επανειλημμένες εξετάσεις και με διφορούμενες γνώμες λόγω της ηλικίας εάν πρέπει να κάνω επέμβαση ή όχι, διότι εκτός της τρύπας που είχε μεγαλώσει απέκτησα και πρόβλημα στεφανιαίας νόσου, τελικά αποφάσισα να χειρουργηθώ.

    Διαβάστε Περισσότερα
  • Ανεύρυσμα ανιούσης αορτής και στεφανιαία νόσος - Αντικατάσταση ανιούσης αορτής και αορτοστεφανιαία παράκαμψη

    Ασθενής Παναγιώτης

    Θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή την παρουσία εκφράζοντας την δική μου εμπειρία. Ονομάζομαι Παναγιώτης Χριστόπουλος, οικονομολόγος, κάτοικος Αθηνών. Πριν ενάμιση χρόνο διεπιστώθη πλήρης απόφραξη του προσθίου κατιόντα κλάδου και ανεύρυσμα αορτής, με αποτέλεσμα αδυναμία στο περπάτημα με έντονη δύσπνοια. Μελετώντας τις εξετάσεις μου ο κ. Νίκος Μπουμπούλης με καθοδήγησε σε μια απόφαση ζωής, εξηγώντας μου με παραδείγματα και επιμονή τη μεταβολή που θα επιτευχθεί. Μου συνέστησε το μπάι πας για την στεφανιαία αρτηρία και την επιδιόρθωση του ανευρύσματος. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν έντεκα μήνες.

    Πράγματι η βελτίωση μου είναι μεγάλη και η μετεγχειρητική κατάσταση πολύ καλή. Είμαι πράγματι ευχαριστημένος για την σωστή μου απόφαση και τον ευχαριστώ για την συμμετοχή του.

    Διαβάστε Περισσότερα
  • Στένωση αορτικής βαλβίδας και στεφανιαία νόσος - Αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας και τετραπλό μπάι πας

    Ασθενής Νίκος

    Βλάχος Κωνσταντίνος (είμαι 69 ετών), Αττική. Τον Μάιο του 2010, επέλεξα και εμπιστεύτηκα τον αγαπητό μου από τότε ΝΙΚΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ, τον γιατρό της ζωής μου. Η κατάσταση της υγείας μου; Πολύ σοβαρή. Εκτός της Στεφανιαίας νόσου και της ανεπάρκειας της βαλβίδας, σακχαρώδης διαβήτης και αναπνευστικά προβλήματα.

    Τα θετικά: Η ψυχολογία μου; Πήγα στο χειρουργείο όπως πάω στο κρεβάτι μου να κοιμηθώ. Η χημεία γιατρού και ασθενή; Η εμπιστοσύνη σ’ αυτόν τον γιατρό (τα χέρια του, του, τα λεπτά και μακριά του δάκτυλα), τεράστιο πλεονέκτημα για χειρουργό και δη για καρδιοχειρουργό. Όλα αυτά με έκαναν να έχω πίστη για το αποτέλεσμα.

    Διαβάστε Περισσότερα
  • Στεφανιαία νόσος, σοβαρές συνοσηρότητες – παχυσαρκία, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, μειωμένη συσταλτικότητα καρδιάς – 4πλό μπαιπάς

    Ασθενής Ιωάνννης

    Ονομάζομαι Ιωάννης Μπαρδάκης, είμαι 56χρονών και μένω στην Αχαία. Χειρουργήθηκα στις 6/12/12 στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και γιατρός μου ήταν ο Νίκος Μπουμπούλης. Πριν από αυτό είχα συμπτώματα όπως: πόνους στο στήθος και στο χέρι, δυσκολία στο περπάτημα και στην αναπνοή. Η στεφανιογραφία έδειξε "βουλωμένες αρτηρίες" και οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου μου σύστησαν να υποβληθώ σε μπαιπάς, έτσι και έγινε.

    Όταν πήγα στην Αθήνα ήμουν πολύ φοβισμένος αλλά χάρη στο γιατρό μου με την ψυχολογική υποστήριξη που μου έδωσε και τις ελπίδες ένοιωσα καλύτερα. Με έκανε να νοιώσω πως αυτό που θα κάνω δεν είναι πολύ σοβαρό. Έτσι στις 6/12/12 και ώρα 10.45 μπήκα στο χειρουργείο, το χειρουργείο κράτησε πολλές ώρες. Μετά το χειρουργείο αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα από το αναπνευστικό γιατί ήμουν χρόνιος καπνιστής. Όλα πήγαν καλά χάρη στο γιατρό μου και το εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου. Ο γιατρός ήταν συνέχεια στο πλευρό μου όταν τον χρειαζόμουν.

    Διαβάστε Περισσότερα
  • Διαορτικά Διαδερμική Εμφύτευση Αορτικής Βαλβίδας με μικρή άνω στερνοτομή / TRANSAORTIC TAVI

    Ασθενής Αθανάσιος

    Πανουτσόπουλος Αθανάσιος, 75 ετών Κάποιους μήνες πριν άρχισα να έχω προβλήματα υγείας. Ένιωθα κόπωση δεν μπορούσα να περπατήσω και δεν είχα πια μια φυσιολογική ζωή όπως κάθε άνθρωπος. Το καλοκαίρι του 2013 μεταφέρθηκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα έντονης δύσπνοιας, όπου ανακάλυψα ότι όλα αυτά προερχόντουσαν από την καρδιά μου. Ευτυχώς όμως είχα πλάι μου την οικογένειά μου και έναν εξαίρετο γιατρό τον κ. Νικόλαο Μπουμπούλη. Αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή ασφαλής μαζί του ακόμα και την κρίσιμη ώρα του χειρουργείου.

    Μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά όπως και έγινε. Γιατί εκτός από ένας λαμπρός και μεθοδικός επιστήμονας είναι και ένας εξαίρετος άνθρωπος. Τον ευχαριστώ για όλα. Του χρωστάω την ζωή μου.

    Διαβάστε Περισσότερα
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ