Μεταμόσχευση Καρδιάς

Μεταμόσχευση Καρδιάς

Μεταμόσχευση Καρδιάς

Κατά την μεταμόσχευση καρδιάς αφαιρείται η πλήρως ανεπαρκούσα ή ασθενική καρδιά και αντικαθίσταται με μία νέα υγιή. Η υγιής καρδιά προέρχεται από δότη που έχει πεθάνει και διατηρείται μέσα σε ειδικό διάλυμα χαμηλής θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της μεταφοράς.. Είναι η τελευταία λύση για τους ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια, όταν όλες οι άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει. Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να έχει προκληθεί από στεφανιαία νόσο, βαλβιδοπάθειες, καρδιομυοπάθειες, συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες, ιογενείς λοιμώξεις της καρδιάς.

Η νοσούσα καρδιά του δέκτη αφαιρείται, αφήνοντας τα οπίσθια τοιχώματα των κόλπων (άνω κοιλότητες της καρδιάς). Οι καρδιές ράβονται, οι κόλποι του δότη με τους κόλπους του δέκτη, και τα αιμοφόρα αγγεία επανασυνδέονται, ώστε το αίμα ρέει μέσα από την νέα καρδιά προς το σώμα.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζουν εκείνοι που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση καρδιάς. Είναι πολύ σημαντικό οι ασθενείς να κατανοήσουν τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν προτού υποβληθούν στη διαδικασία και, στη συνέχεια, σύμφωνα με τις συστάσεις της ομάδας μεταμοσχεύσεων να ζήσουν μια υγιέστερη, ποιοτική ζωή. Όταν η μεταμόσχευση καρδιάς είναι επιτυχής, θα προσφέρει κατά μέσο όρο 9 έως 15 χρόνια επιπλέον ζωής.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα στην μεταμόσχευση καρδιάς οφείλονται στην επιλογή των κατάλληλων δοτών και δεκτών, στην υποστήριξη των ασθενών πριν την μεταμόσχευση, στις προόδους που έχουν γίνει στα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και την καλύτερη προφύλαξη και θεραπεία των ειδικών λοιμώξεων.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ