Μαρτυρίες Ασθενών

Ανεπάρκεια Μιτροειδούς βαλβίδας - Πλαστική

Eiμαι η Χριστίνα Κο. Από την Πάτρα. Από μικρή γνώριζα την ύπαρξη κάποιου φυσήματος στην καρδιά μου, το οποίο τότε δεν μου δημιουργούσε κανένα πρόβλημα. Με το πέρασμα των χρόνων διεπιστώθη ότι δεν ήταν και τόσο αθώο φύσημα, αλλά ήταν πρόπτωση και αzνεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Μετά τα 55 χρόνια μου άρχισαν και τα πρώτα συμπτώματα που με οδηγούσαν συχνά στον καρδιολόγο μου. Άρχισε να μεγαλώνει ο αριστερός κόλπος και τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν, όπως δύσπνοια κατά την κόπωση που με ενοχλούσε όλο και περισσότερο, έντονο αίσθημα παλμών, ταχυαρρυθμίες και λοιπά. Ο καρδιολόγος μου, μου συνέστησε να επισκεφθώ καρδιοχειρουργό, γιαzτί έπρεπε να χειρουργηθεί η βαλβίδα μου έγκαιρα, πριν επιδεινωθεί η κατάστασή μου και εξελιχθεί σε καρδιακή ανεπάρκεια με τα επακόλουθα της.

Άρχισα να ψάχνω για έναν καλό καρδιοχειρουργό. Πληροφορήθηκα ότι υπάρχει δυνατότητα επιδιόρθωσης της βαλβίδας χωρίς να είναι απαραίτητη η αντικατάστασή της. Έτσι έμαθα ότι υπάρχει στο θεραπευτήριο "ΥΓΕΙΑ" μια πολύ καλή καρδιοχειρουργική ομάδα με πολύ άξιους επιστήμονες και άριστα αποτελέσματα. Στην ομάδα αυτή ανήκε και ένας πολύ καλός καρδιοχειρουργός που ονομάζεται Μπουμπούλης Νικόλαος, ο οποίος εκτός των άλλων καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, πραγματοποιεί και πλαστική αποκατάσταση στην συγκεκριμένη βαλβίδα, χωρίς να την αντικαταστήσει. Έτσι αποφάσισα να τον επισκεφτώ. Οι ερωτήσεις μου, οι προβληματισμοί μου, όπως και ο φόβος μου και το άγχος μου ήταν αμέτρητοι. Ο κ. Μπουμπούλης με τις άριστες επιστημονικές γνώσεις του, την εμπειρία του και τον εξαιρετικό τρόπο προσέγγισης, κατάφερε να διαλύσει, τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες μου και να με κάνει να τον εμπιστευτώ. Έτσι έγινε προγραμματισμός για την επέμβαση μου.

Στις 21 Νοεμβρίου 2011 χειρουργήθηκα. Με την βοήθεια του Θεού και πίστη στη γνώση και δεξιοτεχνία του διακεκριμένου καρδιοχειρουργού κ. Νικ. Μπουμπούλη όλα πήγαν θαυμάσια. Η όλη ομάδα αποτελείτο από άριστους και ικανότατους επιστήμονες. Παρέμεινα στην εντατική μόνο ένα 24ωρο. Η νοσηλεία άψογη. Πάνω από το κεφάλι μου ήταν συνεχώς νοσηλευτές και γιατροί συνεπικουρούμενοι από αυτόματα μηχανήματα. Η μετεγχειρητική πορεία εξελίχθηκε ομαλά. Στο δωμάτιο ασθενών παρέμεινα για 7 περίπου ημέρες. Η συμπεριφορά του προσωπικού η φροντίδα και η περιποίηση, άψογη.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Θεό, τον Γιατρό μου κ. Νικόλαο Μπουμπούλη, τους υπόλοιπους γιατρούς της καρδιοχειρουργικής κλινικής, καθώς και το λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί τώρα αισθάνομαι υγιείς. Είμαι χωρίς συμπτώματα, χωρίς καμιά ενόχληση. Είμαι απολύτως ευχαριστημένη με την επιλογή μου.


Στεφανιαία νόσος και καρδιακή ανεπάρκεια – αορτοστεφανιαία παράκαμψη

Ονομάζομαι Νίκος Κλειδ. και είμαι 65 ετών. (τα πλήρη στοιχεία μου βρίσκονται στο αρχείο του γιατρού). Τον Ιούλιο του 2010 διαγνώσθηκα με στεφανιαία νόσο, μετά από καρδιολογικές εξετάσεις (τεστ κοπώσεως-υπερηχογράφημα καρδιάς-σπινθηρογράφημα-στεφανιογραφία) και ενημερώθηκα ότι έπρεπε άμεσα να προχωρήσω σε χειρουργική επέμβαση (by pass).

Τα συμπτώματα που με οδήγησαν στον καρδιολόγο ήταν: πρήξιμο στους αστραγάλους-πόνος ή βάρος στο στήθος μετά από σωματική δραστηριότητα-κούραση και αίσθημα αδυναμίας. Απευθύνθηκα στον κύριο Νίκο Μπουμπούλη, προσκομίζοντας και όλες μου τις εξετάσεις. Μου ζήτησε να υποβληθώ και σε μαγνητική τομογραφία καρδιάς και αφού μελέτησε τις εξετάσεις μου, συζήτησε μαζί μου εξηγώντας μου την δυσκολία και την επικινδυνότητα του χειρουργείου, λόγω και της υπάρχουσας ήδη καρδιακής ανεπάρκειας (χαμηλό κλάσμα εξώθησης) έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στις γνώσεις του όσο και στο πρόσωπο του δέχθηκα να χειρουργηθώ. Η επέμβαση έγινε με επιτυχία στις 7/10/2010. Όμως, λόγω σοβαρών μετεγχειρητικών επιπλοκών - ανεξαρτήτων από το by pass - παρέμεινα επί 28 ημέρες στην Μ.Ε.Θ και Μ.Α.Φ του Θεραπευτηρίου "ΥΓΕΙΑ" όπου και χειρουργούσε ο κύριος Μπουμπούλης.

Θέλω να τονίσω τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να ξεπεράσω τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αν και ως προς τον δικό του τομέα (καρδιοχειρουργικό) η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής. Ήταν παρών καθόλη την διάρκεια της πολυήμερης νοσηλείας μου, παρακολουθώντας συνεχώς την πορεία της υγείας μου. Σήμερα τρία χρόνια μετά το χειρουργείο, ζω απολύτως φυσιολογικά χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα, πειθαρχώντας στις οδηγίες του και την αγωγή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μου Νίκο Μπουμπούλη.


Συγγενής καρδιοπάθεια και στεφανιαία νόσος - Σύγκλειση μεσοκολπικής επικοινωνίας και αορτοστεφανιαία παράκαμψη

Ονομάζομαι Ζήσης Δημήτριος. Είμαι 77 ετών. Είμαι συνταξιούχος οικοδόμος. Είχα εκ γενετής καρδιακό πρόβλημα το οποίο ανακάλυψα όταν κλήθηκα να παρουσιαστώ στον στρατό. Το πρόβλημα που εντόπισαν οι γιατροί ήταν τρύπα στην καρδιά. Έκτοτε επισκέφτηκα αρκετούς καρδιολόγους. Με τα μέσα της εποχής δεν μπόρεσα να αντιμετωπίσω το πρόβλημα ούτε να κάνω επέμβαση σύμφωνα με τις γνώμες των γιατρών.Περίπου μετά τα εβδομήντα άρχισα να νιώθω προβλήματα στην καρδιά μου, δηλαδή κούραση, δύσπνοια, δυσφορία και προβλήματα στους πνεύμονες.

Μετά από επανειλημμένες εξετάσεις και με διφορούμενες γνώμες λόγω της ηλικίας εάν πρέπει να κάνω επέμβαση ή όχι, διότι εκτός της τρύπας που είχε μεγαλώσει απέκτησα και πρόβλημα στεφανιαίας νόσου, τελικά αποφάσισα να χειρουργηθώ.

Επισκέφτηκα έτσι τον καρδιοχειρουργό κ. Μπουμπούλη Νικόλαο, ο οποίος αφού είδε όλες τις εξετάσεις ανέλαβε να με χειρουργήσει. Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά. Έγινε το Φεβρουάριο του 2011. Πολύ γρήγορα επανήλθα σε όλες μου τις δραστηριότητες. Περπατάω αποστάσεις χωρίς να κουράζομαι που πριν αυτό δεν γινόταν. Εργάζομαι σε κήπους και χωράφια. Οδηγάω και γενικά, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά.


Ανεύρυσμα ανιούσης αορτής και στεφανιαία νόσος - Αντικατάσταση ανιούσης αορτής και αορτοστεφανιαία παράκαμψη

Θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή την παρουσία εκφράζοντας την δική μου εμπειρία. Ονομάζομαι Παναγιώτης Χριστόπουλος, οικονομολόγος, κάτοικος Αθηνών. Πριν ενάμιση χρόνο διεπιστώθη πλήρης απόφραξη του προσθίου κατιόντα κλάδου και ανεύρυσμα αορτής, με αποτέλεσμα αδυναμία στο περπάτημα με έντονη δύσπνοια. Μελετώντας τις εξετάσεις μου ο κ. Νίκος Μπουμπούλης με καθοδήγησε σε μια απόφαση ζωής, εξηγώντας μου με παραδείγματα και επιμονή τη μεταβολή που θα επιτευχθεί. Μου συνέστησε το μπάι πας για την στεφανιαία αρτηρία και την επιδιόρθωση του ανευρύσματος. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν έντεκα μήνες.

Πράγματι η βελτίωση μου είναι μεγάλη και η μετεγχειρητική κατάσταση πολύ καλή. Είμαι πράγματι ευχαριστημένος για την σωστή μου απόφαση και τον ευχαριστώ για την συμμετοχή του.


Στένωση αορτικής βαλβίδας και στεφανιαία νόσος - Αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας και τετραπλό μπάι πας

Βλάχος Κωνσταντίνος (είμαι 69 ετών), Αττική. Τον Μάιο του 2010, επέλεξα και εμπιστεύτηκα τον αγαπητό μου από τότε ΝΙΚΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ, τον γιατρό της ζωής μου. Η κατάσταση της υγείας μου; Πολύ σοβαρή. Εκτός της Στεφανιαίας νόσου και της ανεπάρκειας της βαλβίδας, σακχαρώδης διαβήτης και αναπνευστικά προβλήματα.

Τα θετικά: Η ψυχολογία μου; Πήγα στο χειρουργείο όπως πάω στο κρεβάτι μου να κοιμηθώ. Η χημεία γιατρού και ασθενή; Η εμπιστοσύνη σ’ αυτόν τον γιατρό (τα χέρια του, του, τα λεπτά και μακριά του δάκτυλα), τεράστιο πλεονέκτημα για χειρουργό και δη για καρδιοχειρουργό. Όλα αυτά με έκαναν να έχω πίστη για το αποτέλεσμα.

Το χειρουργείο: Τέσσερα (4) Μπάι πας και αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας

Το αποτέλεσμα: 4 χρόνια. Σήμερα αισθάνομαι πολύ καλά. Αθλούμαι, κολυμπάω (τα 2/3 του χρόνου μένω σε νησί), ταξιδεύω, έχω ποιότητα ζωής.

Ιστορικό της απόφασης να εμπιστευτώ τον ΝΙΚΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ. Είχα επισκεφθεί διψήφιο αριθμό καρδιοχειρουργών, χωρίς να αποφασίσω. Αδελφικός μου φίλος με πήγε στο Νίκο. Η απλότητα του, η αμεσότητά του και το κλίμα που επικράτησε, μας έκανε από κοινού να προγραμματίσουμε και να καθορίσουμε άμεσα την εισαγωγή στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Σε ευχαριστώ αγαπητέ μου Νίκο.


Στεφανιαία νόσος, σοβαρές συνοσηρότητες – παχυσαρκία, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, μειωμένη συσταλτικότητα καρδιάς – 4πλό μπαιπάς

Ονομάζομαι Ιωάννης Μπαρδάκης, είμαι 56χρονών και μένω στην Αχαία. Χειρουργήθηκα στις 6/12/12 στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και γιατρός μου ήταν ο Νίκος Μπουμπούλης. Πριν από αυτό είχα συμπτώματα όπως: πόνους στο στήθος και στο χέρι, δυσκολία στο περπάτημα και στην αναπνοή. Η στεφανιογραφία έδειξε "βουλωμένες αρτηρίες" και οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου μου σύστησαν να υποβληθώ σε μπαιπάς, έτσι και έγινε.

Όταν πήγα στην Αθήνα ήμουν πολύ φοβισμένος αλλά χάρη στο γιατρό μου με την ψυχολογική υποστήριξη που μου έδωσε και τις ελπίδες ένοιωσα καλύτερα. Με έκανε να νοιώσω πως αυτό που θα κάνω δεν είναι πολύ σοβαρό. Έτσι στις 6/12/12 και ώρα 10.45 μπήκα στο χειρουργείο, το χειρουργείο κράτησε πολλές ώρες. Μετά το χειρουργείο αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα από το αναπνευστικό γιατί ήμουν χρόνιος καπνιστής. Όλα πήγαν καλά χάρη στο γιατρό μου και το εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου. Ο γιατρός ήταν συνέχεια στο πλευρό μου όταν τον χρειαζόμουν.

Μετά από όλα αυτά έκοψα το τσιγάρο, προσέχω την διατροφή μου και κάνω ότι μου είπε ο γιατρός. Φυσικά με τον Κο Νίκο Μπουμπούλη είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία όταν τον χρειάζομαι.

Τέλος, έχω να σας πω πως νοιώθω ξαναγεννημένος γιατί μπορώ να κάνω τις δραστηριότητες που έκανα πριν χρόνια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κο Νίκο Μπουμπούλη που μου έσωσε τη ζωή.


Διαορτικά Διαδερμική Εμφύτευση Αορτικής Βαλβίδας με μικρή άνω στερνοτομή / TRANSAORTIC TAVI

Πανουτσόπουλος Αθανάσιος, 75 ετών Κάποιους μήνες πριν άρχισα να έχω προβλήματα υγείας. Ένιωθα κόπωση δεν μπορούσα να περπατήσω και δεν είχα πια μια φυσιολογική ζωή όπως κάθε άνθρωπος. Το καλοκαίρι του 2013 μεταφέρθηκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα έντονης δύσπνοιας, όπου ανακάλυψα ότι όλα αυτά προερχόντουσαν από την καρδιά μου. Ευτυχώς όμως είχα πλάι μου την οικογένειά μου και έναν εξαίρετο γιατρό τον κ. Νικόλαο Μπουμπούλη. Αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή ασφαλής μαζί του ακόμα και την κρίσιμη ώρα του χειρουργείου.

Μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά όπως και έγινε. Γιατί εκτός από ένας λαμπρός και μεθοδικός επιστήμονας είναι και ένας εξαίρετος άνθρωπος. Τον ευχαριστώ για όλα. Του χρωστάω την ζωή μου.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ